Så får du vackra händer

Att ha välvårdade händer ger ett gott första intryck. Händerna, inklusive naglarna, är ofta det första du lägger märke till när du träffar en person. Händerna blir dock dagligen utsatta för påfrestningar och därför är det även vanligt att ålderstecknen dyker upp här. Genom att regelbundet ta hand om naglar och händer kan du hålla dem unga och friska. Om naglarna är välmående kommer de även att se hälsosamma ut. Här kan du läsa mer om olika sorters manikyr och hur du får vackra händer.

Smörj & behandla händerna

Det är inte särskilt svårt att ta hand om sina händer, men det finns vissa saker att tänka på. Händerna används dagligen och utsätts därför för stora påfrestningar. Många glömmer bort att smörja in händerna med solkräm vilket resulterar i pigmenteringar. Dessa är dock möjliga att behandla med IPL och laser. Hos https://citadellkliniken.com/ kan du behandla pigmenteringar, kärl och ärr med den senaste laserteknologin. Resultatet kommer att ge en yngre och friskare hud. Utöver behandlingar är det viktigt att du regelbundet smörjer händerna och naglarna.

Regelbunden manikyr

Att regelbundet göra manikyr har flera fördelar. Dels är det härligt med en avkopplande stund som ger snygga naglar, men framför allt är det viktigt att vårda händerna. Nagellacket ger ett viktigt skydd till nageln. Det finns olika sorters manikyr och lack, bland annat följande:

  • Vanligt nagellack är det som används vid manikyr om inget annat anges. Det tar cirka 20-30 minuter för att torka och håller i ett par dagar.
  • Shellack, även kallat gellack, är en kombination av gelé och lack och håller vanligtvis 2-3 veckor. En särskild UV-lampa används för att torka lacket.
  • Fransk manikyr förstärker nagelns naturliga färger och framhäver den vita linjen som symboliserar friskhet. Vanligt nagellack målas med en vit tipp framtill.
  • Akryl är det starkaste konstmaterialet och passar även tunna naglar. Akrylnaglar passar dig som vill ha långa naglar med ett naturligt resultat.
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Colorbyte.se