Olika sorters nagelbehandlingar

Många går till en nagelsalong för att låta de som arbetar där utföra behandlingar på deras naglar som gör dem mer vårdade och finare. Det kan vara svårt att veta vilka olika sorters skönhetsbehandlingar som finns för naglarna och i det här inlägget går vi kort igenom dem.

Nagellack

Ett nagellack är ett sorts lack man lägger på nagelns yta för att ge den färg. Nagellack brukar skavas bort efter ett par dagar om du inte bättrar på färgen eller använder nagellacksborttagning för att ta bort det. Nagellack går att måla själv hemma och sedan ta bort, eller på en skönhetssalong där resultatet ofta håller längre.

Shellac

Ett shellac är ett sorts nagellack som är en blandning mellan gellack och ett vanligt nagellack. Denna typ av lack håller något bättre än vad ett vanligt nagellack gör och kan ibland därför kallas för permanent lack. Shellac kan hållas upp till 14 dagar. Shellac är något du oftast behöver gå till en nagelsalong för att fixa eftersom att lacket härdas i ett UV-ljus. Det går att göra shellac hemma själv. Men då behöver man investera i den speciella UV-lampan och lacken. Shellac kommer i alla olika sorters färger.

Fransk manikyr

En annan populär behandling som många går till salonger för att göra, är fransk manikyr. När man målar fransk manikyr använder man först ett transparent nagellack och målar sedan naglarnas toppar med ett vitt nagellack. Eftersom att det kan vara pilligt och lätt bli kladdigt är det många som låter en professionell manikyrist göra det åt dem. Men om man har tålamod och är stadig på fingrarna kan man köpa hem ett franskt manikyr-kit och göra det själv.

Nagelförlängning

När man gör en nagelförlängning använder man en nagel i plast och fäster det över din riktiga nagel med ett starkt lim. Det kan vara svårt att få dem att fästa och se naturliga ut, därför är det många som går till en nagelteknolog för att få det gjort.

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Colorbyte.se