Så får du mjuka & ungdomliga händer

Vackra naglar i all ära, men det är lika viktigt att ta hand om huden. Händerna är ett av de hudområden som utsätts för störst påfrestningar. De exponeras för sol och används dagligen. Starka rengöringsmedel, trädgårdsskötsel och andra sysslor sätter sina spår på händerna och det är även här som rynkor och ålderstecken snabbt dyker upp. Här kan du läsa mer om hur du bäst tar hand om dina händer för att få dem mjuka och ungdomliga.

Använd handkräm med aktiva ingredienser

Många är noggranna med sin hudvårdsrutin när det kommer till ansiktet och dekolletaget, men alltför ofta glöms händerna bort. Händerna behöver också fukt och näring för att må bra. En handvårdsprodukt med aktiva ingredienser är det bästa sättet att motverka föråldrad hud på händerna. Det svenska varumärket Verso Skincare erbjuder många hyllade hudvårdsprodukter med ett unikt A-vitaminkomplex som heter Retinol 8. Det är en effektiv form av den kliniskt bevisade ingrediensen retinol som har cellförnyande egenskaper. Retinol 8 är åtta gånger mer effektivt än vanlig retinol och är dessutom mer skonsamt för huden. Versos produkter har hyllats av hudspecialister och konsumenter över hela världen och nu har de äntligen lanserat en produkt som är särskilt lämpad för händerna. Verso Hand Serum med Retinol 8 är en effektiv produkt som stimulerar cellförnyelsen i huden. Regelbunden användning av det här handserumet föryngrar huden på handryggen. Applicera serumet på handryggen morgon och kväll för att aktivera föryngringsprocessen genom att öka hudens naturliga produktion av kollagen. Serumet innehåller även niacinamid och gurkmeja som verkar mot hyperpigmetering. Eftersom händerna ofta exponeras i solen är det vanligt att pigmenteringar dyker upp på handryggen. Komplettera gärna med en fransk manikyr för en välvårdad look.

Tvätta händerna med mild tvål

Att tvätta händerna är viktigt för hygien, men det har även en uttorkande effekt. Därför är det viktigt att välja en mild tvål som är skonsam mot huden. Du kan även använda handsprit för att undvika att du inte torkar ut händerna. Personer inom vården som måste tvätta händerna ofta använder handsprit oftare än tvål och vatten just av denna anledning.

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Colorbyte.se