4 tips för en snygg manikyr hemma

Vackra målade naglar ger ett välvårdat intryck som passar i alla situationer. Du kan enkelt anpassa manikyren efter tillfälle, stil och humör. Däremot är det många som tycker att det är svårt att få till en proffsig manikyr hemma. Som tur är finns det fyra smarta tips som gör att du enkelt kan förvandla dina flagande naglar till en salongsmanikyr.

1. Vårda händerna

Det första steget för att få till en riktigt tjusig manikyr är att vårda händerna. Många glömmer bort att ta hand om händerna när de målar naglarna hemma. Tyvärr tror många att det räcker med att måla ett eller två lager färgat nagellack för att få till en proffsiga naglar. Torra och fnasiga händer kommer att ge dina naglar ett ovårdat intryck även om du målat dem fint. Därför bör du se till att alltid ha en mjukgörande handkräm nära till hands. Hos Apoteket Hjärtat hittar du ett brett sortiment av handkrämer i olika prisklasser. Här kan du bland annat välja bland parfymerade och oparfymerade handkrämer från Eucerin, ACO, Neutrogena och Love & Toast. Smörj även in nagelbanden med handkräm för att undvika torra nagelband. Att regelbundet smörja in huden är det bästa sättet att motverka torr hud och irritationer. Om du har sköra naglar som lätt flisar sig beror det på att även naglarna är torra. Även detta problem löser du genom att smörja och vårda.

2. Använd underlack

Underlacket, även kallat base coat, är ett genomskinligt lack som används innan det färgade lacket. Om du går till en salong och gör manikyr kommer de garanterat att använda underlack, men däremot är det många som hoppar över detta viktigt steg. Underlacket är vårdande och stärker dina naglar. Det gör att dina naglar skyddas mot missfärgningar samt att manikyren håller längre.

3. Använd överlack

Överlacket, som kallas för top coat, är ett annat genomskinligt nagellack som målas på efter att det färgade nagellacket torkat. Överlackets funktion är att ge ett hållbart resultat genom att se till att färgen håller sig på plats. Dessutom ger det en vacker glansig finish, vilket är ett måste för en snygg manikyr.

4. Undvik produkter som torkar ut naglarna

Sist men inte minst bör du undvika produkter som torkar ut naglarna. Nagellacksborttagning med aceton såväl som städprodukter och parfym kan ha en uttorkande effekt och skada naglarna. Skydda naglarna när du diskar, städar och planterar om du vill att din manikyr ska hålla längre.

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Colorbyte.se