Låt naglarna vila – fokusera på övriga kroppen

Har du också fastnat i beroendet av att hela tiden fixa naglarna? Då har du säkert märkt att dina naglar inte alls är lika starka som förut efter alla lager med nagellack eller nagelförlängningar. Gör ett uppehåll och låt dina naglar vila i några månader. Under tiden kan du fokusera mer på andra delar av kroppen.

Manikyrens baksidor

Det är lätt att fastna i vanan att alltid fixa naglarna, antingen själv hemma eller hos någon som utför professionell manikyr. Men att jämt och ständigt utsätta naglarna för nagellack och nagellacksborttagning är väldigt slitsamt för naglarna. Den som inte redan hade sköra naglar märker ganska snabbt försämringen av naglarnas skick efter att ha målat naglarna regelbundet i några veckor. Därför är det viktigt att låta naglarna vila och återhämta sig mellan varven då känslan av sköra naglar både är väldigt obekväm och kan även leda till större besvär med tiden. Det är extra viktigt med uppehåll för den som redan lider av sköra naglar – även om vanligt nagellack och framförallt gellack kan göra att naglarna känns starkare så länge lacket sitter på. Att ta bort gellack är också mycket slitsamt för nageln och kan i värsta fall leda till att nageln lossnar helt.

Ändra fokus från naglarna

Om du märker en stor skillnad på naglarnas tillstånd efter frekvent manikyr, kan du överväga om det verkligen är värt att fortsätta med det. Försök istället att rikta fokuset från naglarna till övriga delar av kroppen. Även om naglarnas utseende spelar roll, är det ännu viktigare att naglarna känns friska och starka. Under tiden som naglarna får vila kan du besöka Akademikliniken för att se om det finns något annat du kan göra för din kropp. Där finns det många olika behandlingar att tillgå och du kan välja mellan att exempelvis få ett vitare leende eller att genomföra en plastikoperation. Med tiden kanske du inte längre värderar manikyr lika högt som tidigare när fokuset ligger på andra saker.

När naglarna mår bra igen

Efter en tids uppehåll från slitsamma nagelbehandlingar har naglarna förhoppningsvis återhämtat sig. Om de inte har det är risken stor att vitaminbrist är en bakomliggande orsak. Oftast beror sköra naglar på vitaminbrist och därför är det viktigt att gå till botten med vilka vitaminer och mineraler man behöver. Prova att inta extra tillskott av zink och B-vitaminer i några månader för att stärka naglarna naturligt och undvik samtidigt nagelbehandlingar av olika slag.

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Colorbyte.se