Detta behöver du veta om shellac

Funderar du på att göra shellac-naglar men är lite osäker på vad det faktiskt innebär? Det är ett så kallat UV-lack vilket är känt för hålla väldigt länge och samtidigt vara skonsamt mot dina naglar. Det kan också beskrivas som en blandning mellan klassiskt nagellack och ett gellack. Du kan räkna med en hållbarhet på upp till 14 dagar och du kan välja mellan flera olika nyanser. En stor fördel är att du inte måste vänta på att det ska torka utan det sköts av UV-lampan.

Salong eller hemma?

Om du är nybörjare på shellac är det klokt att låta en salong lägga på lacket de första gångerna. Då vet du också om det är ett lack som passar dig eller inte. Tänk på att du inte ska ta bort det själv utan använda en metod som är anpassad för just shellac. Annars kan dina naglar ta stor skada och gå av. Idag är det inte bara i storstäderna du kan boka in tid för shellac utan det erbjuds i nästan alla svenska städer. Det är definitivt en typ av manikyr som har slagit igenom stort. Priset varierar från salong till salong men kostar runt 600-700 kronor normalt.

Vart köper jag shellac?

Om du vill ha äkta shellac är det bäst att köpa det av en auktoriserad salong. Du kan även hitta shellackit på nätet där du även får med UV-lampa och andra tillbehör. Dubbelkolla att det är en seriös nätbutik och att lacket är äkta. Var beredd på att det kommer krävas lite träning innan du behärskar tekniken fullt ut. öva på dig själv och dina kompisar så ska du att tekniken snart sitter. Du kan även titta på olika tutorials på nätet för att se hur andra gör när de lägger på lacket.

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Colorbyte.se