Ge ett fräscht intryck med rätt metod

Att vara hygienisk innebär inte bara att man ska vara ren och lukta gott. Det innebär att man ska sköta sin dagliga hygien och ta hand om främst naglar, hud, hår och tänder. Dock gäller det att inte tvätta sig för mycket.

Så ser du fräsch ut – ta hand om håret, huden, naglarna och tänderna

För att vara hygienisk och ge ett fräscht intryck gäller det att ta hand om sig på rätt sätt. Naglarna behöver inte vara fixade på salong, men de bör åtminstone vara rena. Smuts under naglarna ser ofräscht ut och är väldigt ohygieniskt. Utöver att hålla naglarna rena är det även viktigt att hålla tänderna rena. Man bör borsta tänderna två gånger om dagen – morgon och kväll. På så vis förebygger man problem med tänderna. Men att borsta tänderna gör även att det känns fräscht i munnen och ger en fräschare andedräkt. Det bästa är att borsta tänderna först och avsluta med en munskölj för att fräscha upp andedräkten ännu mer, främst på morgonen.

Utöver att ta hand om naglarna och tänderna är det även viktigt att ta hand om håret och huden. Självklart bör man duscha åtminstone varannan dag för att lukta gott. En deodorant är ett måste. Tvätta gärna håret ofta, men undvik att tvätta det varje dag. Annars riskerar hårbotten att hamna i obalans, vilket leder till fetare hårbotten.

Less is more – tvätta inte ihjäl dig

Ett vanligt förekommande missförstånd när det kommer till hygien är att man måste tvätta sig ofta och mycket för att vara ren och fräsch. Så är inte riktigt fallet. Huden är nämligen inte gjord för att tvättas i den omfattning som många moderna människor tvättar sig och framförallt inte med de produkter många använder. En tvål är mycket basisk och det leder till att hudens pH-värde förändras. Utöver det gör även tvålen att huden lätt torkar ut. Områden som underlivet ska absolut inte tvättas med tvål då det förstör pH-balansen, som ska vara sur. Annars är det lätt att drabbas av bakteriell vaginos och svamp. Men även övriga delar på kroppen kan få problem, såsom hårbotten, av för mycket och/eller fel schampo. Använd snälla tvålar med ekologiskt innehåll för bästa resultat.

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Colorbyte.se