Fransk manikyr

Manikyr är en skönhetsbehandling för fingernaglar och händer. Vanligen filas och formas naglarna, varefter de lackas med ett underlack, ett genomskinligt eller färgat lack med avslutande lager av ett överlack.

 

Fransk manikyr
Av benämningen fransk manikyr kan man tro att den kommer från Frankrike. Fast så ligger det inte till. Den kommer från Kalifornien, USA. Skaparen heter Jeff Pink. Från allra första början användes fransk manikyr av modellerna på catwalken. Nu för tiden är fransk manikyr klassisk. Med fransk manikyr kan man använda armband i olika färger som accessoarer utan att de skär sig med färgen på naglarna.

 

Vad är fransk manikyr
Efter att ha filat naglarna i den form man önskar och vårdat nagelbanden, målar man nagellack och gör en vit tipp framtill. Nagellacken kan kombineras med olika färger som rosa och beige. Det man söker göra är att förstärka nagelns naturliga färger. Genom färgvalet framhävs både nagelbädd och den vita kanten. Det rosa eller beigea lacket används på nagelbädden, medan man gör en fri vit kant. Den symboliserar sundhet och friskhet.

Hands using computer mouse and keyboard at office desk

 

Gör det själv
Det går naturligtvis att göra en snygg fransk manikyr själv, om än det kräver övning. Dör den ovana rekommenderas att man använder färdiga mallar. Det gäller att få fram en snygg vit kant. Den vita linjen är det som gör eller förgör intrycket. Eftersom man söker eftersträva en välmående och frisk nagel, ska den vita linjen ha en böjd fri kant, utanför själva nagelbädden.

Är linjen rak skvallrar det om att manikyren för det första inte är gjord av ett proffs och för det andra att det ser ut som en liten fyrkant. Resultatet blir då riktigt fult. Den böjda linjen ger ett något smalare och mer kvinnligt uttryck.

 

Gör så här
Om det inte finns hemma redan så köp ett baslack, ett lack i rosa eller beige, ett vitt lack och ett överlack. Tips! Köp en removerpenna att ha redo om det råkar blir lack utanför nageln.

Baslacket ger en bra yta. Måla ett lager åt gången med rosa eller beige lack och låt det torka ordentligt emellan varje lager, för bättre hållbarhet. Måla tills färgen motsvarar det önskade resultatet. Dags att måla det vita lagret i en böjd linje, längs ut på nageln, där nagelbädden slutar. Man kan behöver måla flera lager. Försök att undvika att det blir en skarp kan mellan den färgade ytan och den vita. Förslut med ett snabbtorkande överlack.

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Colorbyte.se