Nagellack efter årstid

Idag finns nagellack i regnbågens alla färger och inte nog med det, du hittar även nagellack med olika strukturer såsom till exempel glitter. Det är alltså lätt att välja nagellack efter tillfälle och årstid. Det finns egentligen inga regler när det gäller nagellack, men det finns absolut färger som passar olika bra till olika årstider. Du behöver inte heller begränsa dig till en färg eftersom du kan göra fin nagelkonst och använda dig av flera färger. I den här texten ska du få lära dig lite mer om både färger och snygg nageldekor för både sommar och vinter.

Ljusa och mörka färger

På sommaren har man ofta lite solbränd hy vilket gör det lättare att bära upp färger som till exempel ljusrosa. På senare tid har även ljuslila och beige nyanser blivit populärt på våren och sommaren. Just de färgerna är väldigt fina till sommarklänningar och andra ljusa plagg. På hösten och vintern innebär ofta trendiga naglar murriga nyanser som vinrött, mörklila och till och med svart. Ofta vill man ha ett nagellack som syns mer när världen i övrigt är mörk och grå. Mörka färger gör sig dessutom bra till de kläder man tenderar att bära under vinterhalvåret. En vinröd nagel mot en grå eller svart tröja blir en jättesnygg kontrast.

Gör enkel nageldekor

Många tror att man måste gå till en salong för att få till nageldekor, men de enklare varianterna kan du faktiskt göra själv med hjälp av två nagellack och lite tejp. Välj helt enkelt två nyanser som passar årstiden, kanske korall och beige för sommaren och vinröd och guldglittrig för vintern. Måla sedan med ett av lacken över hela nageln. Låt färgen torka ordentligt innan du fäster tejp i en v-form på nageln. Måla sedan med den andra färgen och låt även den torka lite innan du drar bort tejpen. Efteråt kan du avsluta med ett överlack för att få färgen att hålla längre.

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Colorbyte.se