Tävla i nageldesign

Att ha vackra, välskötta naglar är inte bara en dröm för många längre, utan en verklighet. Nu finns det fantastiskt många salonger där du kan få dina naglar precis som du har drömt om, i olika utföranden och i olika färger. Nageldesign är nu så pass stort att du kan tävla i att vara en duktig nageltekniker. Det finns tävlingar i Sverige men de riktigt stora tävlingarna går utomlands. Nagel-EM gick precis i München där svenska Micaela Wallgren från Hallstavik kom på andraplats och därmed knep silvret. Hon har endast varit i branschen i tre och ett halvt år.

Svenskt silver i EM

Det finns många prestigefyllda tävlingar i nagelteknik, både i Sverige och i andra länder. I oktober kom nyheten att andrapriset vanns av följande person, Svenskt EM-silver i nagelteknik av Micaela från Hallstavik. Micaela hade varit i London veckorna innan, där hon kom på fjärde plats i Nailympia. Det var 750 nagelterapeuter som tävlade i London så konkurrensen var stor. Hon har dock endast varit i branschen i tre och ett halvt år innan hon började att vinna stort, både i SM och andra tävlingar. Nu ser hon fram emot nästa tävling som är i Stockholm. Tyvärr kan man inte vinna några vinstpengar men man gör sig ett namn och kan få många fler kunder tack vare detta.

Olika nageltekniker att välja mellan

Det finns så många

olika saker man kan göra med sina naglar. Antingen använder man sina egna naglar och dekorerar dem i olika mönster och färger eller så bygger man på dem med gel eller akryl. Skillnaden mellan akryl och gel är att akrylen kan lufttorka medan gelen måste härdas med UV-ljus. Detsamma gäller de särskilda nagellack som används på gelnaglar som också måste härdas i ljus. Att vi har många duktiga nageltekniker i Sverige är välkänt, men nu har Micaela från Hallstavik blivit officiellt erkänd som silverpristagare i EM i nagelteknik. En stor tävling med många konkurrenter där hon visade att hon är fantastiskt duktig.

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Colorbyte.se